Haugen gård og Femundsmarka i media

Velkommen til vår spesialsamling av mediaomtaler og reportasjer om Haugen gård og Femundsmarka. Her finner du informasjon som vil gi deg innblikk i livet og naturen rundt gården og den rike historien og kulturen som preger dette storslåtte området.

Med kano langs Femund (NRK, 1971)

NRK-program fra 1971. Vi følger to gutter på en lærerik kanotur på Femunden. Gjennom programmet får vi se Fæmund II og vi besøker blant annet Røa, Femundshytta, Haugen, Kuvolsetra, Elgå, Sollerøya, Storbekken og Femundsenden. Ved Per Egil Hovind.

Gå til programmet

Femundsmarka (NRK, 1975)

NRK-dokumentar produsert av NRK i 1965. I villmark, urskog og storslått natur. Møte med samer og andre som bor i Femundsmarka. Ved Dagfinn Grønoset og Lasse Thorseth.

Gå til dokumentaren

Sylen: Avsiges gård i Femundsmarka (NRK, 1977)

Norge Rundt besøker Sylen gård. Programleder Sigvart Østrem intervjuer folk på gården. NRK, 9. juli 1977.

Gå til programmet

Høst ved Femund (NRK, 1984)

Høst ved Femund er en dokumentar produsert av NRK i 1984. om mennesker og natur langs Norges tredje største innsjø.

Gå til dokumentaren

«Fæmund II» på Femunden (NRK 1986)

I juni blir det endeleg vår i fjelltraktene rundt Femunden. Isen går og passasjerbåten «Fæmund II» kjem på vatnet. Så er det full fart gjennom den korte sommaren, heilt til haustskodda sig innover den store innsjøen. Det går mot vinter igjen, og den åtti år gamle skuta må overvintre på land. Ved Kåre Kongsnes.

Gå til dokumentaren

Hundre år på Femunden (NRK, 2005)

NRK-program om Fæmund II i forbindelse med 100-årsjubileet i 2005.
– Den er livsnerven for de få som klorer seg fast rundt «innlandshavet» Femunden. Den er drømmen for sportsfiskere, kanopadlere og vandrere som søker seg lengst mulig inn i eventyrlandet Femundsmarka. Den har heimstavn langt inne på Rørosvidda og har gjort tjeneste i hundre år. Bli med tradisjonsrike Fæmund II på reise gjennom storslått fjellnatur.

Gå til dokumentaren