Turforslag fra Haugen gård

Haugen gård er et perfekt utgangspunkt for turer i Femundsmarka. På denne siden har vi laget en oversikt over turer med forskjellig vanskelighetsgrad, så det bør være noe for alle her. Enten du overnatter på en av våre hytter på gården eller kommer med Fæmund II og planlegger et lengre opphold i villmarka. Turforslagene inkluderer kart, en kort beskrivelse og informasjon om distanse. For mer detaljerte kart kart finner du også lenke til turene på ut.no.

Haugen – Grøtådalssetra (13 km)

Denne ruten fra Haugen til Grøtådalssetra er det mest optimale turvalget for Haugen-gjester som leier setra, eller for turister som har lyst til å utforske Grøtådalen og de bortgjemte delene av Femundsmarka.

Klikk her for å lese hele turbeskrivelsen fra Haugen til Grøtådalssetra.

Haugen – Kuvolsetra (3,2 km)

Kuvolsetra er ei gammel seter tilhørende Femundshytten som ligger sør for Haugen langs DNT-stien til Svukuriset. Setra er mulig å leie fra Femundshytten på iNatur. En spasertur fra Haugen til Kuvolsetra er en fin liten dagstur for store og små i lettgått terreng.

  • Distanse: 3,2 kilometer
  • Vanskelighetsgrad: Enkel
  • Tid: Ca en drøy time en vei

Klikk her for å se turen på ut.no

Bilder

Haugen – Nedre Roasten (7,4 km)

Denne turanbefalingen er i hovedsak myntet på gjester som overnatter i Roastbua tilhørende Haugen Gård. Imidlertid vil denne turguiden også være relevant for deg som går av Fæmund II på Haugen og ønsker å utforske Røavassdraget.

Klikk her for å lese hele turbeskrivelsen fra Haugen til Nedre Roasten

Haugen – Røa (14,3 km)

Fottur fra Haugen til Røa via Nedre Roasten, Røvollen og Røavassdraget. Klikk her for å se turen på ut.no

Haugen – Røvoltjønnan (4,1 km)

Kort fottur fra Haugen til Røvoltjønnan. Klikk her for å se turen på ut.no

Haugen – Oasen (7,2 km)

Oasen er er både et fint stoppested på vei til Krokåthåene og Grøtådalen og en destinasjon i seg selv.

Klikk her for å lese hele turbeskrivelsen fra Haugen til Oasen.

Haugen – Sandstranda (1,3 km)

Sandstranda mellom Haugen og Storvika holder samme standard som en hvilken som helst riviera på sydligere breddegrader. Det samme kan dessverre ikke sies om badetemperaturen, men på en god sommerdag kan det være overkommelig å ta en dukkert. Dette er en en fin spasertur fra Haugen for hele familien. Stien kan være vanskelig å følge ut fra gården, men terrenget er lettgått selv om du skulle havne litt utenfor.

Klikk her for å se turen på ut.no

Bilder